Hoe mogen we u helpen?

DE NIEUWE MANIER OM JE HUIS TE KOPEN

Duokoop is ontwikkeld zodat meer mensen een huis kunnen kopen. Door je huis te kopen met Duokoop passen er meer huizen binnen je budget, en zijn je maandlasten vaak lager.

Jij het huis
Je koopt het huis zelf, gewoon met een hypotheek.
DUO KOOP de grond
Wij kopen de grond. Voor het gebruik van de grond betaal je een maandelijkse vergoeding.

JOUW VOORDEEL

Hogere koopcapaciteit
Je hebt alleen een hypotheek voor het huis, en niet voor de grond nodig. De waarde van de grond wordt bepaald door een register taxateur (NVRT). De grondwaarde bedraagt maximaal 50% van de marktwaarde van de woning. Omdat je geen aflossing hebt op de grond, hou je meer besteedbaar inkomen over. Dit kan je gebruiken voor een luxer leven of kan je gebruiken om te investering in een grotere woning. Jij bepaald!
Lagere maandlasten
Je betaalt een maandelijkse vergoeding voor het gebruik van de grond, dat heet canon. Dit bedrag mag je aftrekken van de inkomstenbelasting. De canon wordt, los van de jaarlijkse inflatiecorrectie, niet herzien, daardoor sta je niet voor onverwachte kosten. Je netto maandlasten zijn met Duokoop lager dan wanneer je het zelfde huis zou kopen zonder Duokoop.
Meer woningen met NHG
Doordat je koopt met Duokoop heb je alleen een hypotheek voor het huis (en niet voor de grond) nodig, Hierdoor kan je de woning met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) tot maximaal € 290.000 financieren (als je inkomen dit uiteraard toelaat). Het DNGB fonds koopt de grond voor maximaal € 290.000 (ook uiteraard afhankelijk van je inkomen) welke jij vervolgens gaat pachten. Duokoop kan worden toegepast voor woningen tot € 580.000,-. met NHG in combinatie met Duokoop. Hierdoor ben je zeker van een verantwoorde en betaalbare financiering. Bovendien beperk je met NHG de financiële risico’s van een eigen koopwoning. Nu, maar ook in de toekomst. In het geval je relatie stopt, je arbeidsongeschikt of werkeloos raakt of je partner is overleden, is NHG een vangnet waarop je kunt vertrouwen. Wil je meer informatie over NHG klik dan hier.
Niet afhankelijk van huur
Als je een huis huurt bouw je geen kapitaal op, en het is vaak duurder dan kopen. Maar een koophuis is niet voor iedereen haalbaar. Duokoop brengt daar verandering in. Je komt sneller in aanmerking voor een koophuis en bent daardoor niet afhankelijk van huurhuizen.

DE GROND ALSNOG KOPEN OF VERHUIZEN

De grond later alsnog kopen
Je mag de grond erbij kopen wanneer je maar wilt, maar het hoeft niet. De prijs waarvoor je de grond kunt kopen is transparant. Want die staat in vaste verhouding met de waardeontwikkeling van de woning.
Je woning later weer verkopen
Als je de woning ooit weer wilt verkopen kan de koper er voor kiezen het Duokoop-contract onveranderd over te nemen. Dit kan interessant zijn als de hypotheekrente bij verkoop bijvoorbeeld 8% per jaar bedraagt en als het Duokoop contract door inflatie dan bijvoorbeeld 4% bedraagt. De koper kan ook de volledige woning kopen, dan koopt hij het huis van jou en de grond van ons. Wij moet als jij dat wilt de grond leveren. Alles komt samen bij de notaris en de koper koopt weer het geheel. Heel simpel! Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de verkoop van je huis. Vaak wordt een huis dat met Duokoop wordt aangeboden juist sneller verkocht.

 

Meer weten? Neem contact met ons op

 

Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie
Hypotheek rente-alarm. Zo blijf je automatisch op de hoogte
meer informatie