Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 024-32132132
  • info@dossiernet.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Investeren in je huis voor de verkoop - Is het lonend?

Een goed onderhouden huis verkoop je eenvoudiger, maar kan het opknappen voor de verkoop echt uit? Het moet niet meer kosten dan het kan opleveren. 

Een goed onderhouden huis is meer waard en verkoop je sneller. Toch kan het in veel gevallen niet uit om fors te investeren in een huis dat je binnenkort gaat verkopen. Er zijn wel werkzaamheden die je beter nog uit kunt voeren vóór je jouw huis in de verkoop zet.

Sommige gebreken kunnen het verkopen veel lastiger maken

Een keuken vervangen door een nieuwe keuken kan je eenvoudig 15.000 euro kosten. Het is niet redelijk om te verwachten dat een dergelijke ingreep de verkoopopbrengst ook met 15.000 euro verhoogt. Er zijn bepaalde investeringen die wel aan te raden zijn. Denk hierbij aan het repareren van een lek dak. Het plaatsen van een nieuw dak verdien je waarschijnlijk niet weer terug. De kosten van de reparatie waarschijnlijk wel.

Welke investeringen zijn niet verstandig?

Het plaatsen van een nieuwe badkamer is een brug te ver. De kans is namelijk groot dat de kosten hoger zijn dan de grotere opbrengst bij verkoop. Het vervangen van een sterk verouderde badkamer zal waarschijnlijk wel zorgen voor een snellere verkoop. Als de verkoop iedere keer niet door gaat door de verouderde badkamer, is het vervangen toch een overweging waard. 

Welke investeringen verdien je terug?

Sommige investeringen zijn laag en de toegevoegde waarde is juist groot. Een verschrikkelijk behang in een slaapkamer vervangen of overschilderen kost je weinig geld. De investering in tijd is groter dan de kosten in euro’s. Het kan voor potentiële kopers juist een wereld van verschil maken. Lelijke kleuren kun je het beste wegwerken, maar wat is de definitie van een lelijke kleur? Dat verschilt per persoon. Kies voor de veilige weg en schilder de muren in een neutrale kleur. Beter een saaie slaapkamer dan een smaakgevoelige slaapkamer.

Neem de kleine frustraties weg

Een huis klaar maken voor de verkoop hoeft niet altijd veel geld te kosten. Zorg er in ieder geval voor dat je kleine pijnpunten weg werkt. Neem bijvoorbeeld loszittende deurkrukken of een ontbrekend plintje. Een ander voorbeeld is behang waarvan de punten loslaten. Dit zijn oneffenheden die je binnen een paar minuten kunt wegwerken. Een ander voorbeeld is een gescheurd raam. Waarschijnlijk ben je ervoor verzekerd en kun je de schade gratis laten herstellen. Het enige wat je moet doen is de schade indienen.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 29-10-2021. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.