Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 024-32132132
  • info@dossiernet.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Kijk vóór 2022 nog naar je zorgverzekering

Nu kun je kiezen voor een andere zorgverzekering voor 2022. Laat deze kans niet schieten. Na 1 januari zit je aan de verzekering vast.

Je kunt kiezen voor een andere basisverzekering en eventueel een aanvullende zorgverzekering. In de basisverzekering zit de meest essentiële zorg, zoals de kosten voor de huisarts, medicijnen en behandelingen in het ziekenhuis. Voor bijvoorbeeld tandartskosten, fysiotherapie en alternatieve geneeswijzen heb je vaak een aanvullende zorgverzekering nodig. De basisverzekering biedt bij alle verzekeraars dezelfde dekking. De aanvullende verzekeringen stellen de verzekeraars zelf samen, en die verschillen dus ook per verzekeraar. De verzekeraars bepalen hun eigen prijsbeleid. Dit zorgt voor grote verschillen in premie tussen verzekeraars.

Kies de zorgverzekering verstandig

Voor de zorgverzekering is de kwaliteit van de verzekering belangrijker dan de hoogte van de premie. Je moet voorkomen dat je hoge zorgkosten zelf moet betalen omdat je een besparing op de premie hebt doorgevoerd. Je kunt overstappen naar een andere zorgverzekering en de kwaliteit van de verzekering gelijk houden of zelfs verbeteren. Met een goed advies kun je voor het nieuwe jaar de zorg goed op de verwachte zorgkosten afstemmen, en ook nog een maandelijkse besparing doorvoeren. Het een hoeft het ander niet uit te sluiten.

Hoe eenvoudig is het overstappen naar een andere zorgverzekering?

Overstappen naar een andere zorgverzekering is zeer eenvoudig. Je hoeft de oude verzekering niet zelf op te zeggen. Dat regelt de nieuwe verzekeraar. Je hoeft niet zelf het ziekenhuis waar je onder behandeling bent op de hoogte te stellen. Ook blijf je gewoon bij dezelfde huisarts en apotheek. Er zijn verzekeraars die niet alle ziekenhuizen en andere zorgverleners contracteren. Dat wil zeggen dat je met bepaalde zorgverzekeringen geen volledige keuzevrijheid hebt waar jij je laat behandelen. Deze zorgverzekeringen kunnen wij er uit filteren. Wij weten bij welke verzekeraars je de kwalitatief beste verzekering krijgt.

Ben je nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk kun je veel geld besparen

Jaarlijks stapt minder dan 7 procent van de Nederlanders over naar een andere zorgverzekering. Veruit de meeste Nederlanders zitten nog bij dezelfde zorgverzekeraar als waar ze terecht zijn gekomen bij het invoeren van het huidige zorgstelsel in 2006. Mogelijk is deze verzekeraar de beste keuze, maar laat jouw zorgverzekering in ieder geval even vergelijken. Misschien ben je nu veel te ruim verzekerd of juist te beperkt, en de prijsverschillen zijn ook nog eens groot.

Wij kunnen jouw zorgbehoefte zo goed mogelijk vertalen in een zorgverzekering die daar het beste bij past. Grijp deze kans om hoge kosten in het nieuwe jaar te voorkomen.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 24-11-2021. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.