Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 024-32132132
  • info@dossiernet.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Heb je een ongevallenverzekering nodig?

Door een ongeval arbeidsongeschikt raken of overlijden heeft ook financieel een grote impact op het gezin. Met een ongevallenverzekering kun je het financiële leed opvangen.

Je hoopt oud te worden in een goede gezondheid. Maar een ongeval kan in één keer het gezinsleven volledig veranderen. Vooral als de lichamelijke of geestelijke gevolgen groot zijn. Je raakt bijvoorbeeld invalide of je overleeft het ongeval niet. Dit soort zaken sta je liever niet bij stil, maar het is wel verstandig om dat toch even te doen. Door het verzekeren van het risico kun je de geldzorgen door een ongeval beperken. Een ongevallenverzekering kan uitkomst bieden.

Wanneer keert een ongevallenverzekering uit?

De verzekering komt tot uitkering als er door een ongeval blijvende invaliditeit ontstaat. Ook bij overlijden ten gevolge van een ongeval volgt er een uitkering. Het maakt niet uit of het een verkeersongeluk is of bijvoorbeeld een val van een keukentrapje. De hoogte van het verzekerd bedrag kun je zelf kiezen. Je verzekert bijvoorbeeld een uitkering van 10.000 tot 25.000 euro bij overlijden en 75.000 tot 150.000 euro bij blijvende invaliditeit. De premie bedraagt bij lage verzekerde bedragen voor een alleenstaande een paar euro’s in de maand en voor een gezin met kinderen ongeveer 6 tot 10 euro per maand.

Zijn de uitkeringsbedragen hoog genoeg?

De ongevallenverzekering keert eenmalig een bedrag uit. Met de uitkering kun je bij invaliditeit het huis aanpassen en de rest gebruiken voor het opvangen van de inkomensdaling in de eerste jaren. Bij overlijden kunnen de nabestaanden de uitkering gebruiken om het gezin financieel weer draaiende te krijgen. De uitkering is niet voldoende om bij overlijden het gezin financieel verzorgd achter te laten. En bij invaliditeit kun je met de uitkering de inkomensdaling tot de pensionering meestal niet opvangen. Dat is ook niet de insteek van de ongevallenverzekering. Het is een manier om tegen relatief lage kosten jezelf en je gezin te verzekeren bij zwaar letsel of overlijden door een ongeval.

Kiezen voor een overlijdensrisicoverzekering of een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

De uitkering uit de ongevallenverzekering kunnen jij en jouw gezin niet volledig financieel op vertrouwen. De uitkering uit de verzekering is namelijk ruim onvoldoende om de kosten en het wegvallen van inkomen volwaardig te verzekeren. In de overlijdensrisicoverzekering kun je bijvoorbeeld een bedrag van een paar honderdduizend euro verzekeren. Met bijvoorbeeld de woonlastenverzekering kun je ervoor zorgen dat de woonlasten door de verzekeraars betaald worden nadat je blijvend arbeidsongeschikt bent geraakt. Dat zijn verzekeringen waar je meer aan hebt, maar de maandlasten van deze verzekeringen liggen wel een stuk hoger.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 03-12-2021. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.