Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 024-32132132
  • info@dossiernet.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Subsidie elektrische auto's 2022

Ook dit jaar is er weer een subsidiepot beschikbaar voor elektrische auto’s. Bekijk of jij hiervoor in aanmerking komt.

Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren

Sinds 2020 is de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) in het leven geroepen om het aanschaffen van elektrische auto’s te stimuleren. Als het aan de overheid ligt rijdt namelijk vanaf 2030 iedereen elektrisch, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. De aanschaf van een elektrische auto is een stuk duurder dan een auto op brandstof. De aanschafsubsidie moet er dus voor gaan zorgen dat het kopen van een elektrische auto aantrekkelijker wordt.  

Verhoogde subsidiepot 

Vorig jaar was deze regeling ook al van kracht en toen kon je per auto 4000 euro subsidie krijgen. Dit jaar is de pot groter dan vorig jaar namelijk: 71 miljoen euro voor nieuwe auto’s en 20,4 miljoen euro voor gebruikte auto’s. Ondanks dat is er per auto minder subsidie aan te vragen. Per nieuwe auto is dat momenteel 3.350 euro en voor een gebruikte 2.000 euro. Zo hoopt de overheid dat de subsidie voor meer mensen beschikbaar is. Wacht niet te lang met het aanvragen, want op is op. 

Let op deze voorwaarden

Voordat je subsidie aanvraagt moet je auto wel voldoen aan een paar eisen: 

  • Het is een 100% elektrische personenauto met een actieradius van minimaal 120 kilometer. 
  • De oorspronkelijke nieuwprijs, zoals geregistreerd in het kentekenregister (RDW), is niet lager dan 12.000 euro en niet hoger dan 45.000 euro. 
  • De personenauto is als elektrisch geproduceerd en is niet omgebouwd tot elektrische auto. 
  • Een tweedehands auto moet zijn gekocht zijn bij een bedrijf dat RDW-erkenning voert.
  • Bij een private leasecontract moet de auto geleased zijn door een leasemaatschappij met het Keurmerk Private Lease.

Zo vraag je subsidie aan

Om het gemakkelijk te maken heeft de overheid een lijst opgesteld van alle elektrische auto’s die in 2022 voor de subsidie in aanmerking komen. Ga voor alle aanvullende voorwaarden en het aanvragen van de subsidie naar de website van de RVO.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 26-01-2022. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.