Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 024-32132132
  • info@dossiernet.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Waar kun je als bedrijf het beste geld lenen?

Je gaat investeren in de onderneming, maar waar leen je het geld? Je kunt naar de bank, maar het kan ook anders.

Steeds meer alternatieve financieringsvormen

Wellicht denk je als eerste aan je huisbankier als je een zakelijke financiering nodig hebt. Toch loont het de moeite om ook eens te kijken naar alternatieve financieringsbronnen. De laatste jaren komen er steeds meer van deze alternatieve bronnen bij. We zetten er een aantal op een rij.

Wat houdt leasen in?

De term leasen is vooral bekend voor voortuigen. Je kunt bijvoorbeeld een bestelauto leasen. Hierbij kun je kiezen voor financial lease (lenen) en operational lease (vergelijkbaar met het huren). Zo werkt het ook bij het leasen van andere bedrijfsmiddelen. Je kunt bijvoorbeeld ook een heftruck, een kraan of andere machines leasen. Bij operational lease kun je ook nog weer kiezen voor verschillende service niveaus. Leasen is altijd maatwerk, want het moet zo goed mogelijk afgestemd worden op de wensen en de bedrijfsvoering.

Kiezen voor factoring

Met factoring verkoop je jouw vorderingen. De bedragen die jij bij andere partijen in rekeningen brengt, worden met factoring snel aan jou uitbetaald. Op deze manier hoef je niet weken op de uitbetaling te wachten. Ook het debiteuren risico loop je niet meer. Het risico van wanbetaling heb je met factoring uitbesteed. Dit is een bijzondere vorm van krediet die niet voor alle bedrijven interessant is.

Gebruik maken van MKB-fondsen

MKB Fonds (participatiemaatschappij uit Amstelveen) brengt beleggers en ondernemers die geld nodig hebben om te investeren bij elkaar. Ze investeren (volgens eigen zeggen) in gezonde en volwassen mkb-bedrijven. Deze manier van financiering is vaak gericht op bedrijfsopvolgingen. De opvolger in een familiebedrijf heeft bijvoorbeeld niet voldoende middelen om de overdracht te financieren. MKB Fonds heeft reeds zestig transacties gedaan en beheert twintig participaties verspreid over deze fondsen.

Gaan voor crowdfunding

Met crowdfunding zoek je investeerders via een online platform. Jij hebt een goed idee en investeerders participeren ieder voor een klein deel om jouw plannen financieel mogelijk te maken. Met veel kleine investeerders kun je het benodigde kapitaal bij elkaar krijgen. Investeerders die in jouw plan geloven, investeren een bedrag. Je krijgt het geld pas als het totale bedrag ingezameld is via crowdfunding. Er worden afspraken vastgelegd over de hoogte van de rente en over de terugbetaling.

Wat is een microfinanciering?

Deze manier van financieren is geïntroduceerd om mensen in ontwikkelingslanden op gang te helpen, maar tegenwoordig kun je met een microkrediet ook in Nederland tot 50.000 euro lenen. Het is een combinatie van coaching van (startende) ondernemers en een financiering voor het opstarten of het uitbreiden van een onderneming.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 08-02-2022. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.