Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 024-32132132
  • info@dossiernet.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Schade tijdens het verbouwen - Kun je deze claimen op de verzekering?

Zelf jouw huis verbouwen? Let op! Bij schade keert de verzekering mogelijk niet uit.

Huiseigenaren die zelf handig zijn kunnen goedkoop de eigen woning verbouwen, maar er kleven ook risico’s aan. Want hoe werkt dat qua verzekeringsdekking? 

In twee opzichten brengt het zelf verbouwen risico’s met zich mee. Veel verzekeraars sluiten sommige schades tijdens een verbouwing spijkerhard uit. Diefstal van inboedel kan dan soms wel eens onverzekerd blijken. En dat is wel belangrijk om te weten!
Ten tweede kun je een probleem hebben bij schade door de verbouwing zelf. Je plaatst bijvoorbeeld zelf een dakkapel en bij een forse regenbui blijkt dat de dakkapel niet volledig waterdicht is. Ook dan kunnen verzekeraars daar soms moeilijk over doen. Hoe zit dat? 

Het huis en de inboedel beperkter verzekerd tijdens de verbouwing

Vooral wanneer je tijdens de verbouwing niet zelf meer in de woning woont, bieden de verzekeraars vaak maar een beperkte dekking.
Bouwmaterialen vallen zelf al niet onder de noemer inboedel, dus bij diefstal van deze materialen zal de verzekering je vaak niet te hulp komen.
Maar door een verbouwing kan ook nog schade worden aangericht aan onderdelen van het huis of aan de inboedel. Je verwijdert bijvoorbeeld een muur, of je sjouwt met een balk door de woning, waardoor schade ontstaat aan andere onderdelen.
Hoe dan ook, ga je verbouwen, meld dat even bij ons. Wij kunnen dan in overleg gaan met de verzekeraar om na te gaan hoe we dat het beste zo goed mogelijk verzekerd kunnen houden. 

Is de aannemer goed verzekerd?

Laat je de verbouwing uitvoeren door een aannemer? Vraag voor de zekerheid na of de aannemer zelf goed verzekerd is. Want tijdens de verbouwing is hij verantwoordelijk voor optredende schade. Vraag na of hij een aansprakelijkheidsverzekering heeft, en een CAR-verzekering. Dit is een verzekering waarin de risico’s van het verbouwen verzekerd zijn. En vraag eventueel een kopie van de polis op. Wij kunnen dan voor je nagaan of er aan de kant van de aannemer voldoende dekking is. 

Want wat gebeurt er bij schade ontstaan door de verbouwing?

Uiteraard zal de verzekeraar nagaan waardoor de schade is ontstaan. Als blijkt dat de schade werd veroorzaakt door of tijdens een verbouwing en de verzekeraar heeft daar een tijdelijke dekking voor gegeven, zal de verzekeraar een eventuele schade-uitkering kunnen verhalen op de verantwoordelijke aannemer.
Ben je zelf de veroorzaker van de schade? Dan hangt het er helemaal vanaf wat er precies gebeurd is. Maar ook dan, meld het ons direct wanneer je gaat verbouwen. Dan kunnen wij proberen daar een zo goed mogelijke dekking bij te zoeken. 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 08-04-2022. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.