Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 024-32132132
  • info@dossiernet.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Cybercrime - gevaren en bedrijfsschade

Deskundigen adviseren bedrijven zich te richten op cybercrime en bedrijfsschade. Wat betekent dit?

In 2024 moeten bedrijven wereldwijd de focus leggen op het verzekeren van cybercrime en het verzekeren van bedrijfsschade. Wat houden deze verzekeringen in?

Welke dekking biedt de cybercrimeverzekering?

Het risico cybercrime is niet alleen maar een probleem van geldverstrekkers, webshops en internetbedrijven. In principe kunnen vrijwel alle bedrijven met cybercrime in aanraking komen. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld verantwoordelijk zijn voor het lekken van gegevens van hun klanten. Ook kan de data ‘corrupt raken’. Dat wil zeggen dat niet alle gegevens meer aanwezig zijn en dat gegevens niet meer betrouwbaar zijn. Ook het platleggen van de website is een vorm van cybercrime. Zelfs reputatieschade kan verzekerd worden.

Wat heb je aan een bedrijfsschadeverzekering?

De bedrijfsschadeverzekering draagt de kosten van een bedrijfsstilstand of van verminderde productiviteit door bepaalde oorzaken. Er breekt bijvoorbeeld brand uit in een fabriek. De schade door de brand worden de gebouwenverzekering en de inventaris- en goederenverzekering voor aangesproken, maar de schade is groter. Door de brand kan de fabriek tijdelijk niet of minder produceren. Bij een volledige verwoesting van het pand kan het weer hervatten van de volledige productie maanden tot wel meer dan één jaar in beslag nemen. Deze kosten vangt de bedrijfsschadeverzekering op.

Hoe zit het in Nederland?

Volgens de Nederlandse deskundigen ligt de nadruk in ons land op de bedrijfsschadeverzekering. Namelijk 56 procent van de respondenten noemde het tijdelijk niet of minder kunnen produceren als het grootste gevaar waar bedrijven zich mee bezig moeten houden. Het risico cybercrime werd in 32 procent van de deskundigen als aandachtsgebied aangewezen. Ook brand en het explosiegevaar maken ze zich zorgen over.

Heeft jouw bedrijf deze verzekeringen ook nodig?

De bedrijfsschadeverzekering en de cybercrimeverzekering zijn belangrijke verzekeringen, maar de noodzaak van het verzekeren verschilt wel sterk per vakgebied en zelfs per individueel bedrijf. Een zzp’er in de bouw zal minder belang hebben bij een bedrijfsschadeverzekering in vergelijking met een fabriek of een restaurant. Ook het risico van cybercrime verschilt per bedrijf.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 11-06-2024. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.