Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 024-32132132
  • info@dossiernet.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Wat biedt een e-bike verzekering?

Stijgende premies bij verzekeringsmaatschappijen.

E-bikes zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Ook bij fietsverzekeraars is de opmars niet onopgemerkt gebleven. Hoge aanschafprijzen zorgen ervoor dat 80% van de nieuwe elektrische fietsen verzekerd wordt. De premies zijn de laatste jaren (fors) gestegen.

Speciale dekking van de accu

Een speciale e-bike verzekering is er vooral voor de dekking van de accu. Bij een deel van de verzekeringen wordt er maandelijks afgeschreven op de waarde van de accu. Anderen schrijven niet af, maar rekenen een bedrag van 25 euro aan eigen risico bij schade. Er zijn ook verzekeringen die de capaciteitsvermindering van de accu verzekeren. 

Pechhulpdekking in Nederland

Pech komt gemiddeld vaker voor bij een e-bike dan bij een normale fiets. Pechhulpdekking is daarom ook een pre tijdens de aanschaf van een nieuwe elektrische fiets. Als het niet je eigen schuld is, wordt pechhulp bij de meeste aanbieders gedekt. Vertrek dus niet met een lege accu, want dan heb je geen recht op pechhulp. Daarnaast wordt pechhulp in de meeste gevallen alleen in Nederland geboden. Je kunt in de voorwaarden van de verzekeraar terugvinden waar zij pechhulp bieden. 

Verzekerd voor schade aan anderen

Een elektrische fiets valt onder de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. Dit is geen wettelijk verplichte verzekering, maar heeft vrijwel iedereen. Je bent in dit geval verzekerd met een fiets tot 25 kilometer per uur voor schade aan anderen. Een e-bike van 45 kilometer per uur valt in de categorie bromfiets en heeft daarom verplicht een WA-verzekering nodig. 

E-bike verzekerd op inboedelverzekering?

Als je fiets gestolen is uit je berging of schuur dan bieden de meeste inboedelverzekeringen hiervoor een dekking. Dus wanneer je fiets uit je schuur gestolen is, dan kan je dit claimen bij je inboedelverzekeraar. Het is wel zo dat je over het algemeen dan moet kunnen aantonen dat je fiets op slot stond toen hij gestolen werd. In de voorwaarden van de je inboedelverzekering vind je exact terug welke dekking van toepassing is.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 18-08-2021. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.