Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 024-32132132
  • info@dossiernet.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Moet je zonnepanelen verzekeren?

Opstalverzekering

Zonnepanelen die op een eigen woning liggen vallen onder de opstalverzekering. Bij sommige verzekeraars zijn de zonnepanelen automatisch meeverzekerd. Bij een aantal verzekeraars is het standaard bedrag aan de lage kant en moet de dekking verhoogd worden.

Huur je een woning of zit je in een appartement, dan heb je geen opstalverzekering. Zonnepanelen kun je dan (aanvullend) verzekeren op de inboedelverzekering. Dit kan bij de meeste aanbieders. 

Hoe zijn ze gemonteerd? 

Let bij het verzekeren van zonnepanelen goed op de manier waarop de zonnepanelen gemonteerd zijn. Liggen ze los op het dak, wat vaak voorkomt bij een plat dak, dan zijn ze geen onderdeel van het onroerend goed. Grote kans dat ze dan niet gedekt worden door de opstalverzekering. Zijn de zonnepanelen vastgeklikt op een schuin dak, ook dan is het niet zeker of het onder het onroerend goed valt. Alleen als ze vastgeschroefd zitten op het dak vallen ze vaak onder de verzekering. 

Zonnepanelen geïnstalleerd? Geef het door

Laat het altijd even weten aan je verzekeraar als je zonnepanelen hebt geïnstalleerd. Afhankelijk van het type verzekering dat je hebt, moet het bedrag waar je voor verzekerd bent soms worden aangepast. De zonnepanelen zorgen er namelijk voor dat de waarde van je huis stijgt.

Schade 

Doorgaans zijn zonnepanelen tegen de meeste vormen van schade verzekerd, alleen wordt schade door natuurrampen vaak uitgesloten. Schade door een natuurramp kan voor komen door bijvoorbeeld een heftige storm of harde hagelbui. Dit zijn voor zonnepanelen grote factoren voor schade. Bekijk dus of jouw polis of de opstalverzekering schade door natuurrampen dekt.

Diefstal 

Verzekeren tegen diefstal kan bij zonnepanelen belangrijk zijn. In de meeste gevallen is het demonteren van zonnepanelen niet lastig en zijn daken een onzichtbare plek. Diefstal van zonnepanelen kan daarom vaak zonder inbraakschade. Bij de meeste verzekeringen is diefstal zonder inbraakschade niet meeverzekerd. Het extra vast monteren van zonnepanelen kan in dit geval van toegevoegde waarde zijn. 

Extra verzekeren

Het afsluiten van een extra verzekering is voor zonnepanelen een goede toevoeging. Ze dekken praktisch alles aan jouw zonnepanelen. Diefstal zonder inbraakschade wordt gedekt, en ook natuurschade aan je zonnepanelen is meeverzekerd. Premies van zonnepanelen zijn wel vrij duur, maar je bent daardoor wel in alle gevallen verzekerd.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 27-10-2021. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.